Lean Six Sigma gecertificeert

Hannes Velt via project Achmea gecertificeerd tot Black Belt

Hannes Velt, zelfstandig Lean consultant, is op 27 januari jl. gecertificeerd tot LeanSix Sigma Black Belt. Het project is uitgevoerd bij de Achmea IT Servicedesk. Hannes heeft hier als Lean expert grote financiƫle besparingen gerealiseerd door het verhogen van het oplossend vermogen.

Het optimaliseren van processen stelt de IT servicedesk in staat om zelfstandiger meldingen op te lossen. Zonder telkens een beroep te hoeven doen op een externe tweede lijn. Een aanzienlijke verbetering, want meldingen die doorgezet worden, zorgen voor langere doorlooptijden voor de melder en tegelijk voor hogere kosten.

Een statistische analyse van de huidige situatie en het in kaart brengen van de exacte oorzaken van het doorzetten naar de tweede lijn, brachten de verbeterpunten en daarmee direct ook de mogelijke besparingen helder in beeld. Er vindt nu meer kennisuitwisseling plaats tussen de medewerkers van de IT servicedesk onderling , maar ook tussen de IT servicedesk en de tweede lijn. Daarnaast wordt het oplossend vermogen vergroot, door tijdens de dagstart hier consequent aandacht aan te besteden.

Hannes: “Het project bij Achmea heeft niet alleen geleid tot een aanzienlijke financiĆ«le besparing, het heeft de mensen op de werkvloer ook geholpen in beweging te komen om zelf vorm te geven aan veranderingen. De kennis en verantwoordelijkheden zijn toegenomen. Problemen worden sneller opgelost en de tevredenheid onder de medewerkers van de IT servicedesk is aanzienlijk toegenomen.”

Hannes, namens The Lean Six Sigma Company van harte gefeliciteerd met je Black Belt certificaat!