Lean Six Sigma

Bij verbeterprojecten gebruikt Profique vaak Six Sigma, een internationaal beproefde methodiek voor resultaatgericht verbeteren. Om zo tot duurzame verbeteringen te komen.

Bij Lean Six Sigma ligt de focus op wat u als organisatie echt belangrijk vindt. Een aanpak die tegelijkertijd zorgt voor het reduceren van kosten, het verhogen van de klant- en medewerkertevredenheid én het verkorten van doorlooptijden. Er wordt optimaal geïnvesteerd in uw eigen mensen en gebruik gemaakt van hun kennis en ervaring. Bijvoorbeeld via workshops en dagstarts.

Terugverdieneffect

Lean Six Sigma maakt het verbeteren tot een gestructureerd en continu proces. En zet organisaties hiermee blijvend op voorsprong ten opzichte van haar concurrenten. Het terugverdieneffect van Lean Six Sigma projecten varieert, maar is altijd een veelvoud van de investering. Zeer succesvolle Lean Six Sigma implementatieprogramma’s behalen ROI’s van 50% tot zelfs 200%.

Vanuit Profique heb ik ruime ervaringen met alle onderdelen van Lean en Proces Optimalisatie. Ook binnen IT-afdelingen (Lean IT). Waarbij alle fasen van Lean implementatie werden doorlopen (analyse, implementatie en borging).

Geïnteresseerd? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Naar contact